donderdag 10 april 2014

De tijd vliegt voorbij

Jeetje, wat vliegt de tijd voorbij! We zijn alweer 5 dagen verder...en er is alweer genoeg gebeurd.

Het weekend was nog redelijk rustig, alhoewel een logé in huis wel voor opruiming zorgt ;-)
Zaterdag flink aan het opruimen geweest, er moest een bed komen (je gooit zo'n student niet een week op een matras), en ja, dan moet er ruimte gemaakt worden...wat lag er allemaal in de weg? Spullen die doodleuk naar zolder kunnen -1 trapje verder omhoog, dat we dat nou nog nooit gedaan hebben- en daar nu dus ook liggen. Zo moeilijk was dat helemaal niet.

Zondag een bezoekje gebracht aan mijn ouders, om een bed op te halen. Maar we moesten daar wel naar een BMX-wedstrijd kijken, die in Zolder verreden werd. Dus Livestream aan. Zitten we net te kijken, spannend, spannend...belt zusjelief op om te Skypen (vanuit Amerika). Good timing, sis!

Nou ja, het is natuurlijk erg leuk om ze weer te spreken, en ze zitten er gewoon bij op de bank, het duurt dan ook vaak uuuuren, dat mijn ouders met ze Skypen. Maar wel erg leuk, dat dat kan met de technieken van tegenwoordig (word ik al een old wief?)

Tussendoor af en toe op de computer kijken naar de Livestream-wedstrijden, erg spannend als er allemaal bekenden aan meedoen.

Zondagavond het bed in elkaar gezet, opgemaakt en klaar voor de student.
En dan denken: hebben we alles in huis, is alles schoon? Is er genoeg te doen? Ach, en weet je...die pubers zoeken elkaar wel op.

De jongen, die wij in huis hebben, is een hele rustige jongen. Hij wil graag alles weten, wil alles proberen, heel gezellig. En hij praat voortreffelijk Engels. Overdag worden ze wel op school en eromheen vermaakt, en 's avonds gaan ze -dan bij de een, dan bij de ander- chillen met elkaar. Dan hebben de Italianen ook wat aan elkaar.

Omdat zoonlief overal filmpjes van maakt, heb ik de heenreis (3 weken geleden) al gezien, en het is een leuke groep bij elkaar. Ze gaan gezellig met elkaar om, en ze leren er ontzettend veel van. Een ervaring, die ze in hun zak kunnen steken!

Vandaag gaan ze naar een oorlogsmonument/expositie, dat vinden ze enorm interessant. Morgen gaan ze Amsterdam onveilig maken ;-). Zaterdag en zondag zijn 'familiedagen', dan gaan ze met ons op sleeptouw -eens kijken waar we ze mee heen slepen-, maandag is de laatste dag, en gaan ze voorbereidingen treffen voor het 'goodbye-dinner' voor alle betrokken families, inclusief broers en zussen. En dan staan ze dinsdagochtend om 5 uur alweer op school, om te vertrekken naar het vliegtuig...en daarna kan iedereen bijkomen van een mentaal en fysieke drukke week.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten